Het is vast al wel duidelijk dat ik nogal houd van een beetje kletsen over van alles en nog wat in digitale vorm. De laatste tijd doe ik dat vooral veel hier op t blog, maar een medium wat daar ook bij uitstek geschikt voor is, is een forum.

Via een mammaforum waar ik al weer een tijdje meeklets deed ik mee aan een zogenaamde SintSwap.  Het idee van zo’n swap is dat je met een groepje mensen lootjes trekt en dan voor je ‘swappie’ iets maakt/koopt. In het geval van deze specifieke swap spraken we een budget van tien euro af en de bedoeling was om aan ieder gezinslid te denken.

De eerlijkheid gebiedt mij weer eens  iets te zeggen, en wel dat ik eigenlijk nooit zo enthousiast ben over dit soort dingen vanwege de verplichtingen die je er mee op de hals haalt. Maar goed, het was een leuk groepje en voor ik het wist had ik enthousiast geroepen dat ik meedeed. Toen kon ik dus niet meer terug.

En hoewel er toch ook wat stress bij kwam kijken vond ik het vooral erg leuk om mee te doen. Bij het maken van het cadeautjespakket ontdekte ik dat we best veel dingen in huis hebben waar weinig mee gedaan wordt. Ik werd er blij van om daar anderen blij mee te maken. Vooral vond ik het leuk om met beperkt budget, wat gepeins en met name wat liefde een mooi pakketje samen te stellen.

  

Hierboven zit de dreumesdochter op het pakket wat wij verstuurden. Het bevatte Lego, wat te lezen, knutselen en puzzelen. Wat smeerseltjes en overheerlijk (door de bakker gemaakt) pepernotendeeg. Ik had er nog een zelfgemaakt broekje voor de swapdreumes bij willen doen, maar dat mislukte jammerlijk.

Een leuk onderdeel is dat je dan zelf ook zo’n pakket krijgt. De peuterzoon en dreumesdochter waren erg in hun nopjes met al die pakjes. We werden dan ook echt vreselijk verwend:

  

Superleuk om mee te doen! Niet iedere week, want als je het doet moet je het goed doen en dat kost best wat tijd. Maar zowel het geven als ontvangen heeft hier uitstekend uitgepakt (en nu hou ik op met die toch erg leuke woordgrap).