In ons huishouden gaat nogal eens iets stuk. Logisch opzich, we gebruiken veel dingen bepaald intensief en de kindjes gaan doorgaans niet echt zachtzinnig met dingen om. We houden niet zo van spullen weggooien en daarom voert de man regelmatig allerlei reparatieklusjes uit (als ik dat zou doen weten we zeker dat we nieuwe spullen moeten kopen, wellicht met uitzondering van te repareren kleding).

Zo fixte de man de laatste tijd een speelgoedboormachine, een duplovrachtauto, een traphek, een speelgoedgraafmachine en nog allerlei meer items. Zijn favoriete reparatiemateriaal daarbij is lijm. Hij houdt geloof ik erg van aan elkaar plakken en ik kan deze duurzame houding uiteraard alleen maar toejuichen.

Al het gerepareer heeft, samen met wat prominente televisiepersonages, duidelijk invloed op de peuterzoon. Ik hoorde hem laatst tegen een speelgoedauto het volgende zeggen:

Het zit niet goed, als ik eigen lijm krijg kan ik het zeker wel lijmen. 

Dat is toch gewoon heel schattig. En daarnaast een uitstekende instelling wat mij betreft. De reparatiegolf zal nog wel een tijdje aanhouden. Ik ben heel benieuwd wanneer de peuterzoon zijn eerste echte reparatie gaat verrichten.