Eerste Paasdag brachten wij, net als de rest van Nederland, gezellig door met familie. Het reisdeel deden we op zaterdag al zodat we op zondag alle tijd hadden voor een gezellig ontbijt, het zoeken van paaseieren (en laten we het verstoppen niet vergeten ?), lunch, een wandeling, de speeltuin, een spelletje en natuurlijk het diner.

De schoonmoeder vond een interessant recept voor een courgettepaté en hoewel ik tijdens het maken vreesde dat het een soort grote courgettedrab zou worden, was het resultaat verrassend lekker. 

Als toetje hadden we iets heel grappigs. Het waren paasei-ijsjes van de grote blauwe grootgrutter. Zo’n ijsje bestond uit een half ei van  chocola gevuld met vanille-ijs en een mangosausje wat het eigeel representeerde. Het geheel werd uiteraard geserveerd in een eierdopje en zag er echt heel leuk uit.

Ze waren ook nog eens best lekker hoewel ze er eerlijk gezegd spectaculairder uitzagen dan smaakten. Wij bedachten dat het wellicht nóg lekkerder was geweest als men de verhouding ijs:saus wat meer had laten doen lijken op de verhouding eiwit:eigeel in een echt ei. De schamele 1,5% mango die er in zat deed geen recht aan de leuke verschijning. Bij deze een tip voor onze Appie dus ;).