Dit jaar valt Moederdag op zondag 8 mei. Nu neem ik aan dat die zondag niet echt een verrassing is, deze dag valt immers altijd op zondag. Die 8 mei, beste mensen, dat is al over drieenhalve week zocht ik zojuist op. Nu moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat het concept Moederdag iets is waar ik mij in mijn leven nog niet heel vaak erg druk om heb gemaakt (sorry mam). Vroeger riep ik altijd ‘het is ook nooit kinderdag!’, ik kreeg dan wel eens het antwoord ‘het is altijd kinderdag’ en dat vond ik wel zo ontzettend flauw.

Nader onderzoek leert mij trouwens dat er wel zoiets is als kinderdag, alleen dat wij het hier in Nederland gewoon niet vieren. Waarom eigenlijk niet? Toen ik wat ouder werd, vond ik Moederdag maar stom en commercieel en deed ik er doorgaans ook niet mee. Natuurlijk maakte ik vroeger wel prachtige kunstwerken en gedichten voor mijn moeder. Sterker nog, ik onthield er zelfs een (zo ongeveer dan):

Ik heb een hamster, heel erg lief
En een vader, ook erg pief
Maar mijn moeder, die is te wow
Ook al denk ik soms, moet dat nou
Soms ben ik boos, heel erg op jou
Dan kun je niet merken, dat ik van je hou!

Hoe schattig wil je het hebben. Ik was denk ik een jaar of acht toen dit poëtische hoogstandje uit mijn pen rolde. Ik vrees dat mijn moeder het hier zo’n beetje mee heeft moeten doen. Het heeft nog jaren op de kast in haar kamer gestaan, dus ik denk dat ze het wel waardeerde.

En nu heb ik dus zelf kinderen, die op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal leuke dingen knutselen in het kader van Moederdag. En eigenlijk is dat dan toch wel heel erg leuk. Want eerlijk is eerlijk, het is gewoon fijn als je inspanningen gewaardeerd worden. Zonder cadeaus hou ik echt net zoveel van mijn gezinnetje natuurlijk, maar toch is de extra aandacht fijn.

Daarom vond ik het heel leuk toen Kaartwereld mij vorige week vroeg of ik een bestelling op hun site wilde plaatsen en daar dan iets over te schrijven. Ze hebben bij kaartwereld cadeaus en kaartjes voor allerhande gelegenheden en dus ook voor Moederdag. Je kunt er zelf kaartjes ontwerpen of een voorgedrukt exemplaar kiezen en om het echt gemakkelijk te maken kun je daar bijvoorbeeld een chocolaatje, een leuke ballon, een sleutelhanger of een flesje wijn bij doen.

  
Ik nam de proef op de som en koos een leuke kaart uit. Tot mijn grote vreugde bleken ze ook sokken te hebben. Nu zijn de man en ik sinds jaar en dag van het afgezaagde soort, wij geven elkaar altijd ondergoed met Valentijnsdag, dus een cadeauverpakking met Happy Socks leek me uitstekend bij ons passen. 

Uiteraard deed ik mijn bestelling om een nogal onchristelijk uur op donderdagavond (of vrijdagochtend zo je wilt), toch werd mijn bestelling keurig op zaterdagochtend afgeleverd. De peuterzoon hielp met veel plezier bij het openmaken van het cadeau en was wel een klein beetje teleurgesteld dat de gezellige sokken niet voor hem waren. Maar, zo relativeerde hij, ‘voor jou zijn ze ook mooi mamma’.

  
Mocht je nu als pappa of meemamma goed voor de dag willen komen, kan ik deze webshop zeker aanbevelen. Als mamma kun je natuurlijk ook gewoon zoals ik je eigen cadeau bestellen, maar misschien is het nog wel leuker om de betreffende pappa’s of meemamma’s te taggen.