Negentien april is een bijzondere datum dames en heren. Een wegens privacybescherming niet nader te noemen aantal jaren geleden werd er namelijk een Nederlands jongetje geboren in Maputo. Voor degenen die niet precies paraat hebben waar dat moge liggen, het is de hoofdstad van Mozambique.

Mijn schoonouders weten aanzienlijk meer over de gebeurtenis en de precieze locatie van dit gebeuren, het was namelijk hun zoon die daar ter wereld kwam. Hoe mooi is het om je kind ter wereld te zetten op een plek die je zo aan het hard gaat. Heel mooi zo vind ik, en spannend ook wel lijkt me eigenlijk.

De man is dus jarig. De lieve, zorgzame, grappige soms wat vermoeiende man. Altijd druk met ideeën en projecten. Met Afrikaanse roots dus. En niet onbelangrijk, de vader van onze kindjes.

 
Hij is jarig op vergaderdinsdag, daarom zal hij gewoon bijtijds gaan werken. Afgelopen weekend aten we al een taartje vanwege deze gelegenheid en komend weekend krijgen we ook visite, maar op zijn verjaardag zelf zal er weinig aan de hand zijn. Hij bestelde een cadeau voor zichzelf (iets om al die ideeën deels mee uit te kunnen voeren) maar helaas werd het nog niet verstuurd.

Natuurlijk knutselden de peuterzoon en dreumesdochter wel iets voor pappa, het staat al weken te wachten om uitgepakt te worden. En we zullen de kamer versieren en een leuk liedje zingen, maar dat is wellicht meer voor de beeldvorming van de kindjes dan voor de man zelf.

Het lijkt me daarom zo leuk als ik de, wat digitaal georiënteerde, man aan een het eind van de dag een lange lijst met felicitaties kan laten lezen. Hem kennende vindt hij dat erg leuk. Helpen jullie mee? Bedankt!