De planning op de avond van de eerste juni was mijn deelname aan de eerste clinic uit een reeks van vier. De naam van de reeks clinics luidt ‘Start2Bike Woman‘ en ze wordt mede-georganiseerd door de fietsenwinkel waar ik destijds mijn racefiets kocht. Nu kan ik eigenlijk best een beetje fietsen, maar dat geldt met name voor de mountainbike. Op racefietsgebied kan ik nog best het één en ander leren en daarnaast lijkt het me ook erg leuk om andere fietsende vrouwen te leren kennen.

Er werd echter roet in het eten gegooid door de weersvoorspelling. Het KNMI gaf code geel af voor de woensdagavond en toegegeven, ze hadden een punt. Het heeft hier zo’n beetje de hele avond gedonderd en er is een forse hoeveelheid water gevallen. In die omstandigheden kun je niet gaan wielrennen en al helemaal niet met een groep betrekkelijk onervaren vrouwen. De organisatie besloot daarom heel wijs om de hele reeks een weekje op te schuiven.

Opeens had ik dus een avond vrij. Een woensdagavond nog wel. Dat laatste is van belang, want op woensdagavond komt er al een paar jaar Criminal Minds op tv. En echt, ik hou van deze serie. Ik geloof dat ik alle afleveringen tot en met seizoen 5 tenminste drie keer gezien heb, en ik heb er nog altijd geen genoeg van. Dat er inmiddels 11 seizoenen zijn gemaakt en ik van de tweede helft het grootste deel gemist heb, maakt me totaal niets uit. Ik vind het leuk.

Ergens vind ik het nogal zonde van mijn tijd om naar zo’n tamelijk hersenloze serie te kijken. Als ik er eens objectief naar kijk, begrijp ik ook eigenlijk niet zo goed wat ik er nu zo leuk aan vind. Iedere aflevering wordt hetzelfde concept in een ander jasje gegoten, dat zou toch een keer moeten gaan vervelen. Uit het feit dat ze het nu al 11 seizoenen volhouden blijkt wel dat ik niet de enige ben die de serie kan waarderen, daar houd ik me dan maar een beetje aan vast.

Eén reden kan ik trouwens wel bedenken voor mijn loyaliteit aan de toch niet al te bijzondere serie. Die reden heet Shemar Moore, in de serie Derek Morgan. Ik vind dat een buitengewoon prettig heerschap om te bekijken. Tot mijn grote schrik ontdekte ik laatst dat hij in seizoen 12 niet meer meedoet. Ik ben benieuwd of dat het einde van deze guilty pleasure betekent.