Om de vaart er in te houden meteen maar, zoals beloofd, een stuk over de zogenaamde commerciële reacties die ik krijg op mijn blog. De afgelopen weken kreeg ik een aantal mailtjes naar aanleiding van mijn blog. Dat is niet zo moeilijk natuurlijk, via de contactpagina kan gewoon gemaild worden. Sterker nog, ik nodig eenieder daar van harte toe uit.

Zoals veel bloggers, sta ik zeker open voor samenwerkingen. Dat wil zeggen dat ik best bereid ben om stukjes te schrijven over producten of diensten, uiteraard zolang ik zelf achter het betreffende product kan staan. Dat kan potentieel een win-win situatie opleveren. Enerzijds aandacht voor het product of de dienst en anderzijds een product of dienst voor mij en wellicht wat extra exposure. In blogland is het zelfs gebruikelijk om voor bijvoorbeeld productreviews betaald te krijgen.

Het lijkt me wel aardig om zo af en toe een overzichtje te maken van (verzoeken tot) samenwerkingen die langskwamen. In sommige gevallen kwam er wellicht daadwerkelijk iets van de grond, in andere gevallen niet. Recent kreeg ik wat verzoeken waarvan ik niet heel goed wist wat ik er mee aan moest. Ze passen mooi in een overzichtje, maar er zomaar (what’s in it for me?) een blog over te tikken, gaat me echt te ver.

loedermoeder

  • Kaartwereld benaderde mij met de vraag of ik, als ik een tegoed van ze kreeg, een bestelling wilde plaatsen en daarover schrijven. Met als thema moederdag. Dat leek me leuk dus ik deed het. Ik leerde ervan, achteraf gezien had ik eerst moeten vragen of mijn blog ook via hun social media kanalen zou worden gedeeld. Toen ik het blog eenmaal had gepubliceerd vernam ik niets meer van ze. Jammer. Ik hield er wel blije voeten aan over.
  • De heren van Home Ecology vroegen me of ik het zag zitten om te zijner tijd hun aquarium tuin kit wil uitproberen. Ik ging lezen wat het was, en vond het superleuk. Alleen valt er nu nog weinig te proberen, want het project is nog in de crowdfundfase. En hoewel ik het een buitengewoon sympathiek initiatief vind, vind ik in het wilde weg iets aanprijzen een beetje raar. Hopelijk haalt de crowdfundactie haar doel en kan ik gaan testen en alsnog schrijven.
  • VTM (ja, van de Belgische televisie) complimenteerde me met mijn blog, waarvoor dank, en legde uit dat ze op zoek zijn naar PIEPjong talent. Voor een televisieshow. Nu heb ik daar twee vraagtekens bij, ten eerste meen ik te weten dat er bepaald geen substantieel deel van mijn lezers Belg is. Wel Brabander, maar dat is toch echt iets anders. Ten tweede weet ik niet zo goed wat ik moet vinden van kleine kinderen en televisieprogramma. Dat is toch nog wel iets anders dan verhalen en foto’s over ze delen op een blog (en ja, ik realiseer me dat ook over dat laatste de meningen verdeeld zijn).
  • Het Loedermoederinitiatief vroeg me aandacht voor hun persbericht. Daarin vertelden ze over hun Loedermoederevent. Toen ik doorklikte leerde ik dat de dames als doel hebben de term loedermoeder in het woordenboek te krijgen. Ook dit initiatief heeft mijn sympathie. De strijd om een perfecte moeder te zijn is bijzonder vermoeiend en ook niet zo nodig. Alleen kan ik me dus echt niet vinden in de term loedermoeder. Ik begrijp de ironie ervan, maar zou het desondanks geloof ik niet zo fijn vinden om bekroond te worden als loedermoeder. Hoewel ik daar regelmatig voor in aanmerking kom, maar dat dan weer geheel terzijde.
  • Ook de Nederlandse televisie wist me te vinden (ook al dank voor het compliment over mijn blog). De EO wil graag een programma gaan maken over kleutertjes. Ze hebben bedacht om hun sociale interacties met leeftijdsgenootjes vast te leggen in een soort kleuterklas en dat te laten duiden door pedagogen. Superinteressant lijkt me, om te zien dan. Want naast de praktische (vervoeren)bezwaren die ongetwijfeld aan deelname kleven geloof ik ook niet dat ik mijn bijna kleuter op een dergelijke manier aan de wereld zou willen laten zien. Sorry mevrouw van Zodiak. Benieuwd geworden? Ze maakten ook een promo.
  • Verder stuurden verschillende bedrijven me nog persberichten over hun producten. Heel eerlijk word ik daar wat simpel van. Het doel is vast dat ik artikelen uit zo’n bericht ga promoten, maar door deze wat onpersoonlijke aanpak loop ik daar nu niet echt warm voor.

Oproep flyer - Het geheime leven van 4-jarigenimg_3786

 Best grappig toch, dit soort verzoeken? Ik hou mijn mailbox inmiddels met geamuseerde interesse in de gaten.