Project stapelbed II

En zo stond ik op zondagavond (en technisch gezien ook deels op maandag) opeens een lattenbodem in elkaar te Ikea-legoën. Want zoals ik een paar weken geleden al schreef, zijn we (lees: vooral de man) bezig met het in elkaar klussen van een bed.

Het heeft nogal wat voeten in aarde. Eerst was er dus het grote ontwerp- en rekenwerk. Vervolgens werd er een megapakket met steigerbuizen en koppelingen bezorgd. Daarna begin het in elkaar zetten en het was onvermijdelijk dat er toch hier en daar een kleine aanpassing in het design moest komen.

Het is wel aardig om steigerbuisonline even expliciet te noemen*. Ze denken daar prima mee, zijn erg snel met hun levering en zijn ook nog goed qua service. Aanrader, die winkel!

Er werd dus nog wat materiaal heen en weer gestuurd, maar het begint inmiddels echt ergens op te lijken. Vandaar dus die lattenbodem. Het in elkaar zetten ervan verliep iets langzamer dan gepland want ik vergat een tamelijk essentiële stap. Desondanks zit het ding in elkaar. Om ook weer uit elkaar te moeten want hij past net niet helemaal lekker in het bed.

Dat geeft allemaal niet zo. De man is inmiddels reuzehandig en draait zijn hand echt niet meer om voor het aanpassen van een lattenbodem. En het bed wordt zo ontzettend gaaf. Nog een paar nachtjes, dan kan in ieder geval de peuterzoon er in. 

De dreumesdochter moet nog iets langer wachten want voor haar hebben we nog geen matras. 180×80 blijkt geen standaardmaat en dus moeten we haar matras bij een speciaalzaak organiseren. Dat wordt mijn project voor de komende week.

*Nee, geen sponsoring of samenwerking hier. Ik ben gewoon enthousiast. 

3 Comment

  1. Mathilde says: Beantwoorden

    Dan raad ik je aan even online te winkelen, want bij een speciaalzaak ga je goud betalen voor een matras op maat gemaakt. Er zijn diverse fabrikanten die elke maat leveren tegen een prijs die vergelijkbaar is met Ikea. En sommigen bezorgen ze thuis op afspraak, hoef je niet de hele dag te zitten wachten.

    1. Bianca says: Beantwoorden

      Fijne tip, bedankt. Ik ga eens rondkijken.

  2. […] Terug van vakantie en we gaan meteen over tot de orde van de dag. Min of meer dan, de man heeft de rest van de week nog vrij en er wacht een flinke stapel was- en opruimwerk. Maar toch. Een paar weken voor dat we aan ons fietsavontuur begonnen, schreef ik al over project stapelbed. […]

Geef een reactie