En zo stond ik op zondagavond (en technisch gezien ook deels op maandag) opeens een lattenbodem in elkaar te Ikea-legoën. Want zoals ik een paar weken geleden al schreef, zijn we (lees: vooral de man) bezig met het in elkaar klussen van een bed.

Het heeft nogal wat voeten in aarde. Eerst was er dus het grote ontwerp- en rekenwerk. Vervolgens werd er een megapakket met steigerbuizen en koppelingen bezorgd. Daarna begin het in elkaar zetten en het was onvermijdelijk dat er toch hier en daar een kleine aanpassing in het design moest komen.

Het is wel aardig om steigerbuisonline even expliciet te noemen*. Ze denken daar prima mee, zijn erg snel met hun levering en zijn ook nog goed qua service. Aanrader, die winkel!

Er werd dus nog wat materiaal heen en weer gestuurd, maar het begint inmiddels echt ergens op te lijken. Vandaar dus die lattenbodem. Het in elkaar zetten ervan verliep iets langzamer dan gepland want ik vergat een tamelijk essentiële stap. Desondanks zit het ding in elkaar. Om ook weer uit elkaar te moeten want hij past net niet helemaal lekker in het bed.

Dat geeft allemaal niet zo. De man is inmiddels reuzehandig en draait zijn hand echt niet meer om voor het aanpassen van een lattenbodem. En het bed wordt zo ontzettend gaaf. Nog een paar nachtjes, dan kan in ieder geval de peuterzoon er in. 

De dreumesdochter moet nog iets langer wachten want voor haar hebben we nog geen matras. 180×80 blijkt geen standaardmaat en dus moeten we haar matras bij een speciaalzaak organiseren. Dat wordt mijn project voor de komende week.

*Nee, geen sponsoring of samenwerking hier. Ik ben gewoon enthousiast.