De cursus start2bike women waar ik twee weken geleden al eens iets over liet vallen is inmiddels begonnen. En ondanks wederom vrij beroerde weersvoorspellingen stapten we woensdagavond heel dapper met zijn allen op de fiets.

Er was ’s middags in het nieuw gevormde app-groepje al veel te doen geweest over het weer en al dan niet gaan fietsen. Het KNMI had wederom code geel afgegeven, maar deze keer leek het minder dramatisch dan twee weken eerder. Vandaar dat één van de organiserende meneren besloot het maar gewoon door te laten gaan, het kon immers ook meevallen. 

Hij kreeg gelijk. Althans, deels dan. Op weg naar Cycletrend Nuenen fietste ik op semi-droog wegdek met een zonnetje in mijn rug. Best lekker. Eenmaal aangekomen ging mijn groepje direct onderweg. In het begin wat onwennig, want fietsen in een groep is toch een andere discipline dan alleen fietsen, maar het ging steeds beter.

Wat is dat wielrennen toch een heerlijke bezigheid. En zo’n groep geeft een heel gezellige extra dimensie. Ik ben helemaal verkocht.

Nadat we ruim anderhalf uur, een kleine 40 kilometer en heel erg veel hele diepe plassen verder waren, kwamen we in behoorlijk natte toestand weer bij Cycletrend. Daar was ruimte voor een kopje thee en zelfgemaakte snacks (lekker!!) en vervolgens mochten we op theorieles.

  
Over fietsonderhoud en het meten van de fietshouding. Ik stak er aardig wat van op en de bewegingswetenschapper in mij was uiteraard mateloos geboeid door alle mogelijkheden van de dynamische fietsmeting. Daar valt voor veel mensen en waarschijnlijk mijzelf incluis, nog veel winst te boeken.

De man keek me wat meewarig aan toen ik, weer thuisgekomen, het geleerde meteen in de praktijk wilde brengen en dus op het punt stond mijn fiets te gaan poetsen. Doe dat lekker zondag zei hij hoofdschuddend. Ik droogde mijn fiets daarom alleen af, want nat wegzetten (of hangen in mijn geval) kan écht niet. 

Ja, deze fietscursus is wat mij betreft een groot succes en ik kan, hoe kan het ook anders met mijn achtergrond, dergelijke initiatieven van harte aanbevelen. Ik kijk alweer uit naar volgende week.