Ons huis heeft een heerlijk balkonnetje. We hebben er inmiddels een vrij succesvolle moestuin, er staat een schattig dennenboompje, het is er heerlijk toeven met een kopje koffie op het bankje en de kindjes kunnen er lekker spelen. Met een teil of een emmer water en wat (duplo)speeltjes vermaken ze zich prima.

In theorie zouden we er denk ik ook prima kunnen barbecuen, maar in de praktijk vrees ik dat we er niet echt blij van worden. Het ding met zo’n barbecue is namelijk dat het doorgaans vrij heet is als je er vlees op bereid. En kleine kindjes en zo’n heet geval op een paar vierkante meter lijkt me gewoon niet heel handig.

Vandaar dat ik voornemens ben me te gaan ontpoppen als barbecue-parasiet. Ik ga gewoon lekker op andere plekken barbecuen als het van dit heerlijke weer is. Daarbij ben ik trouwens best bereid om een bijdrage te leveren in de vorm van ingrediënten of hulp, maar het zal wel op een andere plek dan bij ons thuis moeten gebeuren.

Op donderdag was ik buitengewoon succesvol. Ik ging met de kindjes op bezoek bij een kleutervriendinnetje en een peutervriendje. Hun pappa en mamma hebben een leuke grote tuin en bij lekker weer kan daar gezwommen worden. Dat wilden wij natuurlijk wel proberen. De kindjes speelden heerlijk.

Grappig genoeg waren de pappa en mamma niet eens van plan om te gaan barbecuen. Maar ja, het was het ultieme weer ervoor en dus werden de kolen toch opgestookt. Superlekker en supergezellig. Toen de kindjes uitgegeten waren speelden ze nog even lekker verder en wij genoten van stokbrood met diy knoflooksaus. Yum. Veel dank aan de lieve bbq-host! ?


Ik hoop heel erg dat ik mijn kwaliteiten als bbq-parasiet het komende seizoen nog vaak verder zal kunnen ontwikkelen.