Er was nog een winkel die enthousiast reageerde op mijn samenwerkingsvoorstel over de melaminevervanging. Van greenjump.nl mocht ik een drinkfles en een broodtrommel uitzoeken met 40 procent korting*. Daarnaast wilden ze me een dop geven waarmee onze klean kanteenfles lekdicht wordt. Fijn dat ze zo meedachten!

Greenjump kende ik al een tijdje, ze hebben er niet alleen duurzame broodtrommels en drinkflessen, ze zijn breed gesorteerd in allerlei duurzame baby- en kinderproducten. Leuk om eens rond te kijken.

Ik koos een rvs broodtrommeltje van lunchbots met drie vakjes. Vind ik handig, want daardoor kun je nog eens wat smaken gescheiden houden. Over de rvs deksel zit nog een blauw hoesje, fijn voor het oog én de herkenbaarheid. Deze trommel kost €23,95. Dat lijkt best veel geld voor een broodtrommel, maar de prijs is marktconform en daarnaast gaat het ding als het goed is jaren mee.


Op deze foto gebruikte ik de box om tomaatjes, banaan en kiwi mee te nemen. Natuurlijk kan er ook een boterham of bijvoorbeeld een wrap in. Een lekker veelzijdig trommeltje waar ik superblij mee ben (en waarvan er zeker nog meer gaan komen).

De fles die ik mocht uitzoeken is een bijzondere. Hij lijkt erg op de fles die we al hebben, maar het betreft de insulated variant. Dat wil zeggen dat je er warme én koude dranken in kunt meenemen. Zo kan de peuterzoon straks lekker koude melk of warme thee drinken in zijn lunchpauze.

Dit flesje kost €29,95 en valt in de categorie ‘kost wa, hedde ook wa’ (ik raak steeds verder geïntegreerd hier in Brabant). Natuurlijk hebben we geprobeerd of drankjes warm dan wel koud blijven en ik kan u vertellen, dat is het geval. Na een paar uur in de zon liggen, hield de fles melk nog steeds lekker koel. Handig!

Bijkomend leuk detail is het gezellige kleurtje dat de fles heeft. Ik koos de kleur fuchsia, dat blijkt een eufemisme voor knalroze. De dreumesdochter vindt de fles derhalve prachtig. En gelukkig is de peuterzoon ook tevreden.

De dop van de fles en de broodtrommel in zijn geheel kunnen in de vaatwasser. De fles zelf logischerwijs niet. Wat handig is aan de site van greenjump is dat dit soort informatie heel makkelijk opgezocht kan worden. Fijn, want dat soort informatie vergeet ik altijd meteen weer en ik heb me er al wel eens eerder suf naar gegoogled.

*Er is hier dus sprake van een gesponsord artikel. Ik sta uiteraard wel volledig achter de inhoud ervan.