Het was opa en oma weekend. Vrijdag kwamen, zoals ik al schreef, mijn ouders langs. Op zaterdag en zondag hadden we het gezel(lig)schap van de schoonouders. De kindjes konden hun hart ophalen en hebben heerlijk met opa’s en oma’s gespeeld, gestoeid en geknuffeld.

Logistiek hadden wij het zaterdag iets minder goed voor elkaar en zo kwam het dat we nog bezig waren met allerlei huishoudelijke activiteiten toen de schoonouders arriveerden. Verder waren de boodschappen nog niet in huis en kon ik de schoonouders nog geen eten voorzetten. Dat kost punten, zo zou de man kunnen zeggen.

We besloten derhalve op te splitsen, de man ging met zijn ouders en de kindjes wandelen langs de Dommel tussen Riethoven en Veldhoven. Dan kon ik intussen mooi boodschappen doen en het eten voorbereiden. Ik vond dat een prima verdeling, het was heerlijk om alleen boodschappen te doen en rustig te kunnen koken.

De schoonouders, de man en de kindjes hadden, op wat prikkelperikelen na, een leuke wandeling. Vervolgens aten we lekker en op zondag snoven we nog wat cultuur in het Van Abbemuseum. Het was eindelijk eens des zomers warm dus we aten ook een ijsje.

Toen de rust was weergekeerd bladerde ik eens door de foto’s en ik werd geraakt door dit beeld.

De peuterzoon op de nek bij de schoonvader. De senior en de junior. Ik roep wel eens gekscherend dat we al weten hoe de peuterzoon er over 65 jaar uitziet. Hij lijkt namelijk nogal op zijn vader en opa.

Extra mooi is dat de senior de laatste jaren te dealen heeft met een ingewikkeld lichamelijk ongemak. U ziet, het gaat hem goed af want die 20 kilo peuter droeg hij toch maar mooi een heel eind op de schouders. Mooi om te zien!