Het is nu ik er over nadenk eigenlijk best opmerkelijk dat de peuterzoon nog niet fietst. Ik bedoel, hij heeft fietsfanaten als ouders en hij brengt eindeloos tijd door in de bakfiets. Toch lijkt nog niet bijster enthousiast om zelf ook te gaan trappen. Tot voor kort had hij het hele concept van pedalen ronddraaien zelfs nog niet echt door.

Daarnaast heeft hij een supercoole motor (lees: een wishbonebike), dat ding doet inmiddels alweer drie jaar trouwe dienst. Fietsen is gewoon nog niet zo aan de orde geweest. Inmiddels wordt de dreumesdochter ook wat groter en het lijkt ons wel aardig om de wishbonebike door te gaan schuiven. Dat betekent dat er voor de peuterzoon alternatief vervoer moet komen.

Project dus. We keken al wel wat rond naar leuke fietsjes, want de man zou de man niet zijn als hij met de eerste fiets niet iets bijzonders zou doen. Zo zagen we bijvoorbeeld grappige fietsjes van Frog. Hoe leuk is het als zo’n peuter op een fietsje van de skyploeg rondsjeest. 

Alweer een tijd geleden stuitte de man op een aardig kickstarterproject. Infento is een soort zelfbouwkindervoertuigsysteem. Het idee is dat je er skelters, stepjes, driewielers en meer van die dingen mee kunt maken en dat allemaal uit één pakket. Legofanaat als de man is, was hij meteen superenthousiast en hij ‘fundde’ het project. En omdat heel veel andere mensen dat met hem deden voegden de makers de mogelijkheid om een fietsje te maken toe.

Een maand geleden kwam het bouwpakket (de postbode was er druk mee) binnen en afgelopen weekend begon de man met project fiets. Hij is in ieder geval enthousiast. Ik ben benieuwd wat de peuterzoon ervan gaat vinden als het eenmaal klaar is.