Nog twee weken dus, dan mag mijn grote kleine mannetje naar zijn grote school. Hij is zelf nog niet onverdeeld enthousiast maar ik denk dat hij het na wat wennen uitstekend naar zijn zin gaat hebben. Hij heeft het zelf niet zo door, nogal logisch, maar hij wordt opeens zo groot.

Zo werd ik zondagochtend wakker omdat ik hem gezellig mee hoorde zingen met een liedje van de één of andere tv-serie. Die hij, alleen, beneden aan het kijken was. Intussen speelt hij lekker en hij vindt het heerlijk.

Dat spelen gaat vol fantasie en het is heel leuk om daar naar te kijken en luisteren. Hij verzint echt de meest grappige dingen met zijn auto’s, vliegtuigen en poppetjes. Wat ik ook heel leuk vind, is dat ik dingen voorbij hoor komen waarvan ik echt niet wist dat hij het wist. Tellen kan hij bijvoorbeeld beter dan ik dacht, hij blijkt sommige letters te herkennen en sinds een zekere vakantie hoor ik ook af en toe een Engels woord. Zo leuk dat ie al die dingen in zijn spel implementeert.

Eigenlijk vindt de kleuterzoon dat wij mee moeten naar zijn grote school. Ik hoop maar dat hij snel doorheeft dat het met zijn juf en nieuwe klasgenootjes óók heel erg leuk is. Volgens mij gaat hij het dan prima naar zijn zin hebben.

Eerst hebben we nog twee weken vrij. Waarvan twee dagen zonder de peuterdochter want die gaat dan naar Yip. We moeten maar eens bedenken wat we nog gaan doen in die tijd. Iemand nog leuke suggesties?