We mogen dan veel gefietst hebben de laatste tijd, de hardlooptraining lag door de vakantieperikelen een maand stil. Een maand! En dat terwijl over een kleine maand de Dam tot Damloop al is. De man en ik zijn voornemens daar aan mee te doen en vandaar dat we beiden weer gestart zijn met rondjes rennen.

Dat voelde echt een beetje vreemd.  Aan de conditie hoeft het niet te liggen, daar zou het wel goed mee moeten zijn, maar de belasting en intensiteit zijn van een andere orde zeg. Mijn lijf wist niet wat er gebeurde, maar na een minuut of tien ging het dan toch akkoord en uiteindelijk liep ik mijn favoriete rondje vrij gemakkelijk.

De bewoners van mijn zes-en-tien kilometerrondje zullen me de komende tijd weer regelmatig voorbij zien hobbelen (ik loop altijd graag dezelfde routes). Met af en toe een uitschieter naar de vijftien kilometer zou het goed moeten komen met de tien mijl in Amsterdam/Zaandam. Wish me luck!