De laatste dagen heb ik me zo verbaasd over de kleuterzoon. Hij is opeens veranderd in de manier waarop hij met andere kindjes om gaat. Eerder vond hij het gezellig hoor, om andere kindjes om zich heen te hebben, maar hij speelde zijn eigen spel.

Ergens de laatste paar weken is daar iets in veranderd. Andere kindjes worden opgezocht en er wordt écht samen gespeeld. Zo leuk om te zien.

Het is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld, ergens in het groter-wordt proces leren kinderen om samen te spelen. En toch vind ik het heel bijzonder. Ik moet me echt inhouden om de kleuterzoon niet heel hard te knuffelen als hij zo leuk asn het spelen is. De arme jongen ziet me aankomen.

Overigens haalt hij me bij tijd en wijlen ook het bloed onder de nagels vandaan hoor. Ik geloof dat die school volgende week een goede zet gaat zijn.