Het nieuwe stapelbed voor de kleuterzoon en peuterdochter is in meerdere opzichten een succes. Allereerst wordt het gebruikt waarvoor het in eerste instantie bedoeld is: ze slapen er in. Eerlijk gezegd had ik voorzien dat ze het bed prachtig zouden vinden, maar vervolgens toch liever in het grote bed zouden slapen. Dat valt dus alleszins mee, doorgaans wordt in ieder geval het grootste deel van de nacht in het stapelbed doorgebracht*.

De kleuterzoon is behoorlijk in zijn sas met zijn domeintje vlak onder het balkon en slaapt heerlijk naast het vliegtuig, onder de Dustydeken met brandweerman Sam in zijn armen. Ook de peuterdochter vindt het erg gezellig om met ElsaAnna te tukken.

Een paar dagen nadat we terugkwamen van vakantie ontdekte de kleuterzoon dat het bed meer mogelijkheden biedt dan alleen slapen. Het is superleuk om aan de buis onder het bovenste bed te hangen en je dan te laten vallen op de Fatboy die op de grond ligt.

De peuterdochter vond dat vooralsnog wat eng, maar ontdekte er een leuke variant op. Hangend aan de buis boven haar eigen bed kan ze ook leuk schommelen en op deze manier kan ze zelf ook weer uit de hangpositie komen. En een lol dat ze had!


Je kunt er de klok op gelijk zetten dat het een keer mis moet gaan met het gestuntpiloot van mijn klauterkabouters. Het lijkt me echter niet zo realistisch om ze te verbieden te spelen met het leuke klimtoestel. Ik hoop dat het blijft bij een flinke blauwe plek en een stoer verhaal.

* Hebben jullie trouwens wel gelezen over de korting op een matras die ik mag weggeven?