De man vond het een gebrek aan mijn algemene ontwikkeling dat ik nooit naar de StarWarsfilms keek. Al jarenlang zegt ie dat we daar toch echt eens naar moeten gaan kijken en jarenlang wist ik dat af te wimpelen.

Tot vorige week, we keken eens rond in het Netflixaanbod, en daar bleken keurig alle films op een rijtje te staan. Ik deed nog mijn best om ze weg te lachen, maar deze keer verloor ik de strijd. Zwak, ik weet het. Ik wijt het zelf aan de zwangere hormonen.

Vandaar dat we de afgelopen tijd regelmatig een stukje StarWars bekijken. Een hele film in één keer is echt teveel gevraagd, maar een halve lukt toch wel zo af en toe. En de grap is dat ik toch wel soort van geboeid ben. Niet zo zeer door het verhaal geloof ik, hoewel de personages wel soort van grappig zijn om te volgen, maar meer door een soort aha-gevoel.

Het heeft wel iets om ook te weten wie Yoda, Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Darth Vader en R2-D2 nu zijn. En sommige stukken uit de films herken ik tot mijn verbazing…

We zijn inmiddels ruim over de helft van alle films, dus over een week moet mijn algemene ontwikkeling aardig bijgeschaafd zijn. Ik vrees dat de man dan fanatieker wordt over ‘The good, the bad and the ugly’ en ‘The Godfather’ maar die moet ik toch nog wel even uit kunnen stellen.