Een tijdje geleden hoorde ik al iets over een nieuw fenomeen in Amerika. De zogenaamde horrorclown. En dan gaat het dus niet over Donald Trump (hoewel je dat zomaar zou kunnen denken, wat een horror die vent) maar over mensen die gekleed als enge clown andere mensen de stuipen op het lijf jagen.

Helemaal knettergestoord en vandaar dat je er de klok op gelijk kon zetten, dat gingen we hier ook krijgen. Inmiddels beheersen de horrorclowns het Nederlandse nieuws en zijn er veel mensen in de ban van deze vreemde figuren. Ik las ook al flauwe grappen over de clown van MacDonalds. Jammer wat mij betreft want hoewel Ronald nu niet meteen een fantastische clown is, is het concept ‘Ronald MacDonaldhuis’ wat mij betreft toch sympathiek.

Clowns zijn dus in het nieuws en niet op een positieve manier. Om nu een klein ieniemieniebeetje tegengas te geven wil ik Zappie laten zien. Hij is een hele lieve clown en ik vrees dat hij erg verdrietig wordt van alle nare berichten over clowns van de laatste tijd.


Op bovenstaande foto zie je Zappie en zijn zwemband. Hij is namelijk verliefd geworden op een zeemeermin en dan is zo’n drijfattribuut geen overbodige luxe.

Ik vond nog een leuke foto op de Facebookpagina van Zappie. Er stond bijgeschreven dat Zappie heel blij was met alle mensen die hem leuk vinden en dat hij zich daarom een beetje uitslooft.


Ik kreeg naar aanleiding van die foto een idee. Als we nou eens allemaal Zappie leuk gaan vinden in plaats van druk te doen over stomme en onaardige clowns. Dan is de lol er hopelijk snel af voor diegenen met nare bedoelingen en helpen we Zappie om nóg beroemder te worden.

De Facebookpagina van Zappie vind je hier en hij heeft ook nog een website (daar kun je onder andere zijn nieuwe boek alvast bestellen).