Sommige dingen vind ik zo flauw hè. Niet onoverkomelijk ofzo, maar wel net jammer. En niet zo nodig. Waar is het nou goed voor? Dat idee.

Bij de blauwe grootgrutter zijn deze week de flessen sap van Hero in de aanbieding. Nu drinken wij normaalgezien voornamelijk geperst sap uit van die glazen flessen. Behalve dat je dan geen concentraat drinkt, zijn die flessen namelijk ook handig bij het aanlengen van het sap.

Maar goed, zo op zijn tijd is iets anders ook leuk, vandaar dat ik een multifruitsapje kocht. Toen die fles leeg was, zette ik hem even neer om later klein te maken. En dat was het moment dat ik het zag. De inhoud van de fles is 900 milliliter.

Dat is toch gewoon een beetje verneukeratief? Het is natuurlijk niet verboden ofzo, en het staat ook keurig op de verpakking. Maar echt, als nietsvermoedende consument verwacht ik dat er een liter in zo’n fles zit en niet dat ze hem stiekem kleiner maken om zo nog wat meer geld per liter voor hun toch niet al te bijzondere sap te krijgen.

Dat is namelijk de enige reden die ik kan verzinnen voor deze afwijkende hoeveelheid. Of zie ik nou iets heel erg over het hoofd? Ik koop volgende week wel weer een oude vertrouwde glazen fles sap…