Het leek misschien een doodnormale zaterdag. Lekker weer, begin van de Dutch Design Week, voor het zuiden des lands de eerste dag van de herfstvakantie en de dag van het feestje van een peutervriendinnetje. Maar er was meer aan de hand!

Op 22 oktober van het vorige jaar verscheen namelijk mijn eerste blogje op Beeing around. Toch een momentje al zeg ik het zelf. Al een jaar lang tik ik min of meer dagelijks stukjes en die worden dan door best veel mensen gelezen. Leuk toch?!

Het zou nu aardig zijn om wat statistiekjes op te lepelen over het aantal stukjes, record aantal bezoekers, best gelezen stukjes en commentaren. Maar eerlijk gezegd ben ik even niet in de buurt van mijn computer (ik lig as we speak tussen de slapende kindjes op een uurtje of drie reizen van mijn eigen bed in Eindhoven). De leuke metablogweetjes moeten daarom nog even wachten, ik kan er nu niet zo makkelijk bij.

Daarom een kleine overpeinzing. Ik dronk van de week koffie bij de buurvrouw, en ze zei me ‘je moet je altijd afvragen wat je doel is. En wat je doelgroep wil’. Het antwoord was in eerste instantie op bloggebied vrij simpel. Ik wil stukjes schrijven en dan zou het ook nog wel aardig zijn als het een beetje gelezen wordt.

Dat lukt op dit moment best goed al zeg ik het zelf. Ik heb lol in het schrijven, en de stukjes worden redelijk gelezen. Als ik dan heel eerlijk ben, wil ik ook nog wel blijven groeien, meer mensen bereiken en misschien zelfs ook nog wat inkomsten genereren. Het zou leuk zijn als de bezoekersaantallen op 22 oktober 2017 verdubbeld zijn :).

Dan volgt de vraag, hoe dan? Misschien moet ik actiever zijn op social media? Op veel meer plekken mijn blog delen? Ik moet zeggen dat dat een beetje als geleur aanvoelt. Ik kan beter briljante stukjes schrijven zodat mijn lezers het gaan delen, liken en meer van die dingen.

Ohja, de lezers. De doelgroep. Wat wil die dan? Ook leuke stukjes zou ik denken toch? Ik ben erg benieuwd of jullie leuke ideeen voor onderwerpen hebben. Of andere ingevingen om Beeing around leuker, beter en groter te maken. Ik hoor het graag, in de reacties, via pm, mail, face-to-face, nouja, wat je leuk vindt.

Voorlopig blijf ik in ieder geval stug doorgaan met het schrijven van stukjes. Wie weet word ik ooit ontdekt of loop ik binnen. En anders vind ik het sowieso erg leuk om te doen!