Het is herfst, de kleuterzoon checkt dagelijks of dat nog steeds het geval is, dus ik weet het zeker. En behalve dat er in de herfst allerlei blaadjes van de bomen dwarrelen is het ook het seizoen van de spinnen. Daarnaast is het inmiddels eind oktober en dat betekent dat het Halloweenfeest er aan zit te komen.

Het voelt een beetje vastgeroest om dit op te gaan schrijven, maar ik heb dus niet zoveel met Halloween. Laat ik het correcter formuleren, ik heb er eigenlijk helemaal niets mee. En begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het leuk dat andere mensen het vieren en ik hoop dat ze veel plezier hebben erbij, alleen doen wij er niet aan mee. Misschien is dat volgend jaar al anders omdat ik er dan echt niet meer omheen kan, maar voor nu negeer ik het nog even.

Ik vermoed dat mijn antipathie deels komt door het feit dat ik ben opgegroeid in de regio waar op elf november Sint Maarten werd gevierd. Dat is ook met liedjes en langs de deuren lopen en veel te veel snoep en de mastodont in mij vindt de wisseling van Sint Maarten naar Halloween niet zo nodig. Verder vind ik het ‘bang-maak’ karakter van Halloween niet zo sympathiek, hoewel dat over het algemeen vast betrekkelijk onschuldig is. En omdat mijn kleuter al NOOIT meer naar Sofia het prinsesje wil kijken omdat ie dat eng vond, vermoed ik dat ook onschuldige bangmakerij wat te ver voor hem gaat.

Even terug naar de spinnen. Over het algemeen vind ik dat wel gezellige beestjes (muizen daarentegen…). Op de plek waar wij op woensdagmiddag een peuter-kleuter-speel-en-mamma-kletsmeet hadden vond de kleuterzoon werkelijk een gigantische plastic spin. Vermoedelijk lag het beest er in het kader van de naderende Halloween.

De kleuterzoon had grappig genoeg vrij snel door dat één van de mamma’s niet erg gecharmeerd was van het beest. Nu is hij de beroerdste niet en wilde wel een beetje desentiseren. Vandaar dat hij het beest in de krullen van mijn arme buurvrouw stak en daar vervolgend keihard om ging lachen. Hij is zelf in ieder geval niet bang voor (nep)spinnen én het leverde een heerlijke foto op. Ik hoop dat het slachtoffer van zijn praktijken vannacht een beetje lekker slaapt.