Het had weer wat voeten in aarde, maar de Sint is met zijn Pieten in allerlei hoedanigheden weer in het land gearriveerd. Wij waren dit weekend druk met GLOW, vandaar dat fysieke aanwezigheid bij één der intochten niet zo in zat. Dat zou een compleet overprikkelde kleuterzoon opleveren.

Ik vond het niet zo erg om de aanwezigheid van de Sint nog even uit te stellen. Het duurt nog ruim drie weken voor het eindelijk vijf december is en aangezien de kleuterzoon een kwartier al lang vindt, is drieënhalve week voor hem langer dan een eeuwigheid.

Het uitstellen is alleen sowieso van korte duur, want op school zal vast aandacht besteed worden aan het Sinterklaasfeest. Logisch natuurlijk, maar van mij had het nog even mogen wachten. Om de kleuterzoon een cultuurschok te besparen als hij op school komt keken wij de intocht op televisie toch maar even terug.

Hoewel ik Aart Staartjes wel miste, vond ik het een haast nostalgische ervaring. Dieuwertje en Bas ken ik nog van het schooltv-weekjournaal en de strekking van het programma rond de intocht lijkt al dertig jaar niets veranderd.

Nu al het cadeautjesgeweld weer begint, moeten er natuurlijk ook verlanglijstjes komen. De kleuterzoon vindt eigenlijk al het speelgoed wel interessant, en de peuterdochter heeft geen idee van het concept verlanglijst, dus ik ging toch zelf maar aan de bak.

Voor de kindjes vind ik het principe

  • Something they want
  • Something they need
  • Something to wear
  • Something to read

wel aardig. Ik hield me er zeker niet helemaal aan maar vroeg voor de peuterdochter naast wat ‘op de lange termijn ook nog leuk’speelgoed om een rugzak. Op het lijstje van de kleuterzoon staat een pyjama. Met boeken zijn ze natuurlijk altijd blij.

Dan dient zich het volgende probleem aan. Mijn eigen lijstje. En om het makkelijk te maken ben ik vlak voor de kerst ook nog eens jarig, het is dus handig als ik meerdere dingen verzin. Wat staat er op jullie verlanglijstje?