Toen ik de leeftijd had dat Sinterklaasvieringen voor mij bedoelt waren, werkte mijn vader bij het wijlen Fokker. Je weet wel, dat bedrijf dat de gelijknamige vliegtuigen bouwde. En hoewel ik tot op de dag van vandaag geen idee heb welke bijdrage hij precies leverde aan het vervaardigen van die dingen, heb ik goede herinneringen aan het bedrijf. Of dat ook voor mijn ouders geldt zou ik niet zomaar durven zeggen, het lijkt me bepaald geen pretje om op straat te komen staan omdat je werkgever failliet ging.

De reden dat mijn herinneringen positief zijn komt voor een belangrijk deel door de aandacht die werd besteed aan de viering van het Sinterklaasfeest. Dat was, in mijn beleving in ieder geval, een hele happening. Het begon altijd al met Sinterklaas die per vliegtuig (ik neem aan per Fokker) bij de hangar arriveerde. Hoe gaaf is dat?!

Vervolgens werd er door een hele berg Pieten een leuke, theaterwaardige voorstelling opgevoerd en het geheel werd afgesloten met een groot cadeau. Dat Fokker failliet ging lag vast niet aan deze feesten, maar er werd altijd behoorlijk uitgepakt (pun intended).

Bij het bedrijf van de man werken aanzienlijk minder mensen, het Sunterklaasfeest aldaar is dus ook een stuk kleinschaliger. Maar het was er dit jaar zeker niet minder leuk. De flink verlegen kleuterzoon en peuterdochter hebben zich prima vermaakt op een erg leuk georganiseerd feest.


Ze knutselden een slinger, voetbalden een parcours, deden een behendigheidsspel, dansten met Pieten en kletsten zelfs even met Sinterklaas. Ieder onderdeel werd begeleid door enthousiaste Pieten en dat maakte dat onze kindjes ze zowaar leuk en wat minder spannend vonden.

Toen de kleuterzoon ook nog naar huis ging met een mooie legoset en de peuterdochter verblijd werd met Playmobil was het feest helemaal compleet. De ervaring leert dat dit soort feestjes mooie herinneringen opleveren, leuk!