Het klinkt wellicht vreemd, maar op de avond dat Sinterklaas en zijn gevolg weer naar Spanje vertrokken (of de kleding in de kast verdween) begonnen wij juist met aftellen. Om vijf december niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan hadden we nog een paar pakjes achter de hand gehouden. Die konden we dan mooi voor het pannenkoekendiner uitpakken.

De peuterdochter kreeg wederom een setje playmobil. Deze keer met een paard. Ze was er buitengewoon gelukkig mee. Ze kreeg het setje omdat ik voor de kleuterzoon per ongeluk zeer voordelige vliegtuigjes uit de film ‘Planes’ vond. Die kon ik echt niet laten liggen. Tot mijn eigen hilariteit was de kleuterzoon compleet verrukt bij het zien van straaljager Bravo. Zo zou het goedkoopste cadeau wel eens het meest succesvolle kunnen worden.

Naast de ‘extra’ pakjes kregen de man, de kleuterzoon en de peuterdochter een adventskalender. Ik kende die dingen eigenlijk alleen maar als versie waarbij je aftellend naar de kerst iedere dag een klef chocolaatje achter een kartonnen deurtje vandaan mag peuteren. Een tijdje geleden ontdekte ik dat er nog veel meer varianten bestaan. Ik heb vast niet opgelet, maar voor mij was het fenomeen nieuw.

De peuterdochter mag tot kerst iedere dag een nieuw playmobil 1-2-3 figuurtje uitpakken. Uiteindelijk heeft ze dan een boerderij met allerlei beestjes en ook kerstfiguren. Aan de hand daarvan kan ik wellicht zelfs iets met het kerstverhaal doen. We hebben inmiddels playmobil figuranten genoeg.

De kleuterzoon kreeg een kalender van lego City. Dat sluit mooi aan bij zijn andere lego en omdat het maar kleine figuurtjes/bouwseltjes zijn, kan hij ze zelf meestal wel in elkaar zetten. Helemaal leuk.


Bij het bestellen van de kalenders viel het oog van de man, eh Sinterklaas, op een StarWars variant. Logischerwijs moest die toen meebesteld worden. We gaan nog een maand vol bouw- en speelplezier hebben!