Wat er precies aan de hand is weet ik niet, maar het lijkt er op dat het universum het voorzien heeft op onze verslavingen. Misschien staan de sterren scheef ofzo, heeft er een aura een verkeerde kleur of is er iets mis met mijn karma. In ieder geval gaan er de laatste veel tijd dingen kapot. Van die dingen die in theorie niet cruciaal om te overleven maar in de praktijk toch wel soort van noodzakelijk zijn.

Het begon laatst al met die badkamerlamp. Het blijkt trouwens nog niet zo makkelijk om daar een goede vervanging voor te vinden. Die dingen zijn nogal duur en bepaald niet mooi. We keken zelfs even naar een verlaagd plafond met spots, maar dat is dan weer lastig omdat we boven de badkamerdeur een raampje (bovenlicht noemt men het) hebben.

Na de badkamerlamp volgde de versterker van het internet op de tweede verdieping. Dat is een belangrijk apparaat want zonder dat ding kunnen we boven niet op de WiFi. En wat is er nou fijner dan in bed liggen internetten? Gelukkig is daar 4G, maar ideaal is het niet. De schoonvader maakte het apparaat open en wist het probleem te fixen. Als het goed is kunnen we komende week weer naar hartelust internetten.

Maar ja, Murphy hè. Hij lijkt lekker in de stemming te raken want vrijdagavond begaf het koffieapparaat het. De horror. Echt, ik weet dat koffie niet heel gezond is en ik hou het braaf bij twee koppen per dag. Maar ik ben eigenlijk niet echt bereid om deze verslaving aan te pakken. Ik vind haar vrij onschuldig en volgens mij compenseert mijn koffiedrinkgeluk aardig voor de slechte dingen ervan.

We waren de hele zaterdag in de weer met het uit elkaar slopen van het koffieapparaat en keken ’s avonds vol spanning of hij ons weer van koffie wilde voorzien. Helaas. Het zat er nog altijd niet in. Onuitstaanbaar, want het is nou niet dat we een flutapparaat (hij had in ieder geval geen flutprijs) hebben staan.

Hopelijk vinden we op korte termijn een oplossing, want een koffieloos bestaan komt de sfeer hier niet echt ten goede. Ik hoop trouwens dat het na deze drie dingen weer even klaar is. En laat anders alsjeblieft de vaatwasser en de wasmachine in leven blijven. Fingers crossed!