Beetje een suf onderwerp wellicht, maar ik wil het er toch eens over hebben. Soms vraag ik me af of we in ons huishouden niet een wat vreemde relatie hebben met die dingen.

Aan het eind van de dag vind ik doorgaans tenminste twee, ook vaak vier en soms zes sokken in de woonkamer. Tel daar bij op dat de man zijn sokken altijd los mee naar beneden heeft en ik ’s morgens met regelmaat terug naar boven moet om van die gevallen voor mij en/of de kids te halen.

Waarom trekken we ze niet gewoon aan? Zo moeilijk is dat niet lijkt me. De rest van de kleren lukt ook gewoon, maar die sokken blijven ingewikkeld. En voor de kleuterzorg en peuterdochter geldt dan ook nog dat het lastig is om ze na het aantrekken aan te houden. Als de peuterdochter haar sokken thuis langer dan een uur aanheeft is het veel.

Zelf loop ik het liefst op blote voeten. Nu is het daar in dit jaargetijde wat koud voor (in een volgend huis wil ik vloerverwarming), en dus trek ik dan toch maar een paar comfortabele sokken aan.

Mijn blotevoetenliefde heb ik blijkbaar dus doorgegeven en ik vind dat eerlijk gezegd wel eens wat onhandig. Ik vind ze dus werkelijk overal terug en ben gek genoeg tegelijkertijd altijd op zoek naar sokken. Het gebeurt regelmatig dat er iemand een niet matchend paar aan heeft, daar kan ik me echt niet meer druk om maken.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over sokken die kwijtraken in de was. Life socks! ?