De man was op pad met de peuterdochter toen hij een nogal verontwaardigde DIENSTMEDEDELING stuurde. Hij was inmiddels in winkel nummer drie en al weer een tijdje van huis toen hij samen met de peuterdochter LEGO-kastelen van Elsa en Anna stond te bewonderen*. Het lag dus wel in de lijn der verwachting dat er een keet geplast moest worden.

Vandaar dat de man naar een medewerker van de Bart Smitwinkel waar ze waren ging en vroeg of zijn tweeënhalfjarige dochter even naar de wc kon. ‘Helaas niet’ kreeg hij te horen**. Hij vond dat, zacht uitgedrukt, nogal verbazingwekkend voor een winkel waar klantjes in de leeftijdscategorie van de peuterdochter toch tot een belangrijke doelgroep behoren. En ik kan dat niet anders dan met hem eens zijn.

Ik heb er best begrip voor dat een winkel niet continu maar Jan en alleman naar de wc kan laten gaan, maar voor kleine kinderen mag best een uitzondering worden gemaakt. Zeker in een speelgoedwinkel. Vind ik dan. De inhoud van de dienstmededeling luidde dan ook dat wij tot nader orde geen aankopen meer zullen doen bij Bart Smit. Helaas pindakaas.

Nu ik het dan toch over speelgoedwinkels heb, heb ik trouwens ook nog wel een heel positief verhaal. Bij concurrent Intertoys in het CityCentrum van Veldhoven. Wij kwamen daar laatst met de vraag of we een dubbel legosetje mochten ruilen. We hadden geen bon en het setje was op een compleet andere plek in Nederland gekocht. Het was geen enkel probleem.

In diezelfde winkel had de toen nog peuterzoon een paar jaar geleden een ongelukje. Hij was net zindelijk en werd erg afgeleid door alle prachtige spullen. Het werd vrolijk opgeruimd door een vriendelijke medewerker en we kregen zelfs netjes een zakje voor de natte spullen. Een stuk klantvriendelijker als je het mij vraagt.

*De peuterdochter mag nog wat klein zijn voor LEGO, maar dit kasteel viel wel erg goed in de smaak. Dat komt nog wel eens in huis.

**Gelukkig was er een Bijenkorf in de buurt en kan de peuterdochter vaak nog wel even wachten. Ze hielden het dus droog.