Vierendertig dames en heren. Dat was het antwoord dat ik de kleuterzoon gaf toen hij me vroeg hoe oud ik dan werd. Hij kon er zich weinig bij voorstellen.

Wel vonden zowel de kleuterzoon als de peuterdochter het leuk dat het mijn verjaardag zou zijn. Opa en oma komen langs, we gaan taart eten (en ijs, want dat wil de peuterdochter graag). En niet onbelangrijk, we gaan ‘in de gloria zingen’.

Er ontstond  een discussie tussen beide kindjes. Want moest mamma nou meezingen of niet. De peuterdochter vond in eerst instantie van wel, maar uiteindelijk besliste de kleuterzoon van niet. Mamma is immers de jarige job.

We gaan er in ieder geval een klein feestje van maken. Mijn ouders komen dus gezellig langs, ik kocht lekker eten in en de kleuterzoon heeft een halve dag vrij. Dat laatste staat trouwens los van mijn verjaardag, maar een hele dag school en daarna nog het kerstdiner is echt wat veel voor het mannetje.

De man en ik begonnen het feestje al met een avondje op de bank en, mooi passend bij de tijd van het jaar, de Christmas Carol. Op naar een mooi vijfendertigste levensjaar!