Er bestaat dus een quiz waarin je je kennis over Flappie (u weet wel, dat konijn van Youp van t Hek) kunt testen. Dat alleen al maakte mijn eerste kerstdag goed.

Maar er was meer. Wij vertoeven gedurende het hele kerstweekend bij de schoonouders, en dat heeft zo zijn voordelen. De kleuterzoon en peuterdochter zijn door dit doet logeerpartijen geheel gewend aan opa en oma en hebben hen geadopteerd als tijdelijke mede-verzorgers. Zo is het ouderschap opeens verdeeld over vier personen, handig!

Toen het plan werd gevat om een rondje te gaan wandelen op de Lemelerberg, moest ik verstek laten gaan. Omdat we niet met zijn allen in de auto passen, maar vooral omdat mijn bekken het echt  niet eens gaat zijn met een boswandeling. Dat laatste is natuurlijk danig spijtig, maar gaf mij wel een paar uur ongestoorde tijd. Best lekker. Ik heb gezellig gekokkereld voor het kerstdiner van tweede kerstdag.


En dan is er nog de zogenaamde ouders/grootouderspamperfactor. We worden echt uitstekend verzorgd namelijk. Er is lekker eten en drinken, het is gezellig en de schoonvader maakt zalige cappucino’s (gezien de deplorabele staat van ons eigen koffie-apparaat is dat meer dan welkom).

Kortom, wij genieten wel. Ondanks het één en ander aan ronddwalende virusjes. Én ik had negen van de tien vragen goed in de Flappiequiz. Jullie?