Er moet me zo aan het begin van het weekend even iets van het hart. Dus mocht je geen zin hebben in mijn gemekker, stop dan vooral met lezen.

Ik had de afgelopen weken een abonnementje huisarts door een zekere vinger. In het kader van de afsluiting daarvan (hoezee, het gaat weer beter) meldde ik me vrijdagochtend voor de laatste keer. Ik kreeg nog wel een recept mee en derhalve hobbelde ik in één moeite door naar de apotheek. Dat is overigens weinig extra moeite want de hele handel zit in hetzelfde gebouw. Ik vind het praktisch.

Vervolgens was ik ook nog eens vrijwel meteen aan de beurt dus het ging allemaal lekker. Helaas was dat het einde van de positieve flow. De dame van de apotheek keek me eens aan en legde uit dat de voorgeschreven medicatie al heel lang in bestelling stond, maar dat de fabrikant niet uitleverde.

Ze kon gelukkig wel een ander merk meegeven alleen, en daar kwam de aap uit de mouw, dát moest ik dan wel zelf betalen. Logischerwijs was ik daar op zijn zachtst gezegd wat verbaasd over en dat begreep de dame van de apotheek ook wel. Ze kon er echter niets aan doen en wist ook niet hoe het nu precies kon.

Echt, ik kan me toch zo druk maken om dit soort dingen hè. Ik verkeer in de gelukkige positie dat ik dit soort fratsen wel kan betalen, maar mensen die dat niet kunnen hebben dan een probleem. Dat moet toch gewoon niet kunnen?

Ik vraag me dan zo af wie er achter dit soort dingen zit? Waarom levert zo’n fabrikant niet gewoon? Hebben ze een akkoordje met de zorgverzekeraars? Heeft de politiek een vinger in de pap? Is er een invloedrijke lobbyist? Kan iemand me het even uitleggen? Want ik vind deze situatie dus infaam en abject!

En jullie ook een prettig weekend.