Het blijft een verbazingwekkend fenomeen; Valentijnsdag. Ik leerde dat de oorsprong van het hele gebeuren ligt bij twee geliefden die verschillende geloven aanhingen en derhalve een verboden liefde hadden. Een zekere bisschop Valentijn was wel bereid ze te trouwen. En hop, zo was Valentijnsdag geboren.

Wat er van waar is, ik zou het niet weten, maar ik vond het wel een sympathiek verhaal. Ik heb trouwens ook al geen idee meer hoe ik aan deze wijsheid kom en kan dus niet eens checken wat de bron was. Wat de liefde (en de buikbaby) al niet met mijn brein doen.

Anyway, als ik dan toch over geloof praat, wil ik het meteen even hebben over meneer van der Staaij. Voor degenen die het niet weten, dat is een belangrijke meneer voor de SGP. Hij, nouja zijn partij, plaatste een advertentie in de krant waarin hij geliefden opriep om naast het thuiskomen met een bos bloemen ‘de stofzuiger er eens bij te pakken’.

Dat boeit me toch mateloos moet ik zeggen. Wat is precies de gedachte achter zo’n oproep? Als ik het op mezelf betrek denk ik ‘ja dahaaag, ik ga echt niet extra stofzuigen vanwege zo’n commerciële feestdag’. En als het op de man moet slaan (wat voor de SGP wellicht het logische scenario is) mag ik hopen dat hij de stofzuiger lekker laat staan want om de tijd dat hij thuiskomt hoeft er echt niet meer stofgezogen te worden.

Dan zou je natuurlijk ook nog wat verder out of the box kunnen denken en op zoek gaan naar andere toepassingen van de stofzuiger. Ik bedoel, naar aanleiding van mijn blog over bedgenootjes is de naam Mr. Grey komen rollen… Maar hoewel ik niet op de hoogte ben van de ins en outs van het romantische leven van meneer van der Staaij denk ik zomaar niet dat hij daar een stofzuiger bij gebruikt. Maar je weet het nooit, dus ik hou hier wel een slag om de arm.

Ik kan eerlijk gezegd echt niet zo goed verzinnen wat een stofzuiger moet toevoegen op Valentijnsdag. Ik vrees dat er een zeer ouderwetse situatie aan grondslag ligt en ik vind het haast stuitend dat zo’n man daar anno 2017 aan durft refereren. En hoewel onze stofzuiger het met zijn rode kleur prima zou doen zo op Valentijnsdag, bleef het ding mooi in de kast staan!