Komende week is het weer zo ver, dan vieren ze hier ‘onder de rivieren’ carnaval. Omdat de schoolgaande kinderen in het kader daarvan vrij hebben, staat de school van de kleuterzoon deze week al compleet op zijn kop.

De naam van de school is deze week het Startgat (leuk gevonden, mooi in lijn met Lampegat), de sleutel werd vorige week formeel overgedragen aan drie leerlingen uit groep acht en ik kreeg een speciale carnavalsnieuwsbrief.

Daarin viel te lezen dat er deze week sprake is van een beroependag, een dierendag en een helemaal gek dag. En dan is er vrijdag ook de gewone carnavalsviering. Mij als importbrabander gaat dit de pet ver te boven moet ik zeggen. Begrijp ik nou goed dat het normaal is om vier verschillende carnavalsoutfits te hebben?

Met de beroependag kwamen we goed weg, ik tikte een brandweeroutfit voor de kleuterzoon op de kop. Hij was helemaal blij. Het gek doen moet ook wel lukken en tijdens de echte viering mag hij een pak recyclen. Dan blijft dus de dierendag over.

Nu zou ik dat natuurlijk gewoon kunnen negeren of me er met een beetje schmink van af kunnen maken. Maar er zijn twee redenen waarom ik dat eigenlijk niet zo leuk vind. Ten eerste is de kleuterzoon op het moment compleet idolaat van leeuwen. Hij kijkt leeuwenfilms, speelt eindeloos met Duplo- en playmobilleeuwen en is zelf ook zeker een uur per dag leeuw.

Het tweede punt is dat ik het ergens sneu vind als hij niet mee kan doen met de rest van zijn klas. Het lijkt me voor hem niet echt tof als zijn vriendjes een leuk exotisch beest zijn en hij niet. Daarmee is deze mamma wel een beetje in het nauw gedreven trouwens, want eigenlijk vind ik het grote onzin om mee te doen aan dit soort opgelegde dingen.

Lastig, lastig… Heeft er nog iemand een leeuwenpak?