Zo, het is inmiddels carnavalsvakantie voor de kleuterzoon. Hij was er wel aan toe. De kerstvakantie was immers al weer een maand of twee geleden en zo’n kleuterklas gaat een vierjarige heus niet in de koude kleren zitten.

Daarnaast was de afgelopen week bepaald een intensieve. Het is onze kleuter inmiddels helemaal duidelijk wat carnaval is; een heel gek feest. En ook een leuk feest wat hem betreft, hij ging een keer verkleed als brandweerman en drie keer als leeuw. Veel gelukkiger kon je hem niet krijgen. 

Ook de peuterdochter was blij. Het concept carnaval zegt haar echt nog niets. Maar verkleden als Elsa of als varkentje (ze wilde eigenlijk zebra zijn, maar dat pak vonden we niet) is natuurlijk helemaal leuk.

Op deze manier krijgen de kindjes toch wat mee van de carnavalsgekte waar wij echt bijzonder weinig mee hebben. Althans, ik dacht dat de man er ook niets aan vond. Tot hij op zaterdagochtend tot mijn verbazing ging hardlopen met een hoofd vol rode racestrepen.


Zo blijkt maar weer eens, waar je mee om gaat, daar word je mee besmet. Ik ben erg benieuwd of we over een paar jaar gezellig mee staan te hossen.