Zo, carnaval kwam en ging ook weer voorbij en datzelfde geldt voor de bijbehorende vakantie. De eerstvolgende vakantie is over een ruime veertig dagen en gezien de te verwachten gebeurtenissen zullen we tegen die tijd wel weer toe zijn aan een vrije week.

Voor nu ben ik eigenlijk wel blij dat school weer begint. De kleuterzoon vindt het heerlijk om vrij te zijn, maar is de laatste dagen bij tijd en wijle nogal een ongeleid projectiel. Nu kan het uiteraard zijn dat hij zo langzamerhand  zenuwachtig wordt, toch denk ik dat het ritme van school wel eens goed zou kunnen helpen.

Op zondagavond stond ik dus weer braaf boterhammen te smeren, flessen te vullen en fruit te schillen. En op maandagochtend vervolgens met frisse tegenzin het ochtendritueel in, waarna om een uur of half negen opeens een soort serene rust ontstaat.

Ik kan het wel waarderen. Zijn er meer mensen blij dat de school weer begint?