De man vond dat het tijd werd voor een experiment. De grote blauwe grootgrutter was zo vriendelijk om ons korting aan te bieden op hun zogenaamde allerhandebox en derhalve besloot hij inspirerend te gaan koken.

Bijkomend voordeel van die box is dat de appiebezorger hem gratis komt brengen (of je het gratis kunt noemen, daar durf ik aan te twijfelen, maar dat terzijde). Je mag dan ook nog je andere boodschappen mee laten komen en gezien mijn huidige toestand vind ik dat handig.

We kregen dus een mooie, luxe doos met daarin de ingrediënten voor drie maaltijden voor twee personen en ook de recepten. Dat is qua hoeveelheid wat krap voor ons gezin, maar aangezien onze kids doorgaans niet erg geïnspireerd zijn qua eten voorzagen we niet al te veel problemen.

De man toog gewapend met het eerste recept de keuken in en maakte polenta met zogenaamde ‘pulled chicken’. Dat uit elkaar getrokken vlees is tegenwoordig schijnbaar hip, en eerlijk gezegd snap ik niet helemaal wat er nu zo bijzonder aan is. Gewone stukjes kipfilet vind ik persoonlijk zeker net zo lekker.


De polenta daarentegen vond ik verrassend lekker. Vooral in combinatie met de geroosterde tomaten. Dat gaan we dus vaker eten en daarmee is het inspiratiedeel gelukt. Ik ben nu al benieuwd naar de andere gerechten.