Na een hele leuke, maar toch ook wel wat drukke dag was het wel eens tijd voor een dagje rust. Want hoewel het alweer lang geleden lijkt, is de babydochter pas tweeënhalve week oud.

Het gaat allemaal prima inmiddels. Maar ik moet toch ook bekennen dat ik het allemaal wel heftig vind. Mijn geduld met de peuterdochter en kleuterzoon is zo af en toe ver te zoeken, en dat vind ik dan weer heel stom van mezelf. De nog volop rondzwervende hormonen maken me heerlijk labiel en ook is mijn lijf ver van de conditie waar ik me fijn bij voel.

Het is nog erger, ik zal echt even moeten wachten voor ik überhaupt actief aan de slag kan om die conditie weer te gaan bereiken. Inmiddels heb ik heel veel zin om weer eens te gaan hardlopen of serieus fietsen, maar dat is echt nog niet zo handig. Een week of zes wachten is beter en tot die tijd hou ik het dus maar bij wandelen en bakfietstochtjes.

Een rustig dagje dus maar. De man is meestal vrij op vrijdag en met de kleuterzoon op school en de peuterdochter bij Yip had hij rustig de gelegenheid om eens met de babydochter te gaan douchen. Waar we dat met de kleuterzoon heel vaak deden, schiet het er nu een beetje bij in. Fijn dus!


Toen de man ’s middags met de oudste twee op pad ging, besloot ik met de babydochter een rondje te gaan tukken. Drie uur later werden we weer wakker, best lekker en wellicht vooral ook nodig.