Iedereen met kleine kinderen heeft het meegemaakt en het was dan ook wachten tot het zou gebeuren; poep die boven de luier uitsteeg.

Het was zo tegen etenstijd en we stonden op het punt te vertrekken. Het speeltje dat bij een zeker kindermenu bij een zeker fastfoodrestaurant wat toevallig op loopafstand van ons huis is was nogal in de smaak gevallen bij de kleuterzoon. In het kader van het slechte ouderschap besloten we daarom dat we er nog wel eens naar toe konden gaan.

De babydochter lag dus lekker te slapen in de doek toen ze besloot om haar darmen met een verontrustend geluid te legen. Heel even dacht ik het te kunnen negeren maar de geur die opsteeg was onmiskenbaar. En de vlek die in mijn mooie roze doek met zijde ontstond ook.

Het werd derhalve een extra verkleedsessie. Heel onhandig. Ik weet ook meteen weer wat ik het nadeel vond aan de wegwerpluiers. Die poep tot in de nek en het bijbehorende gedoe. Met de wasbare luiers heb ik heus wel eens wat lekkage, maar de poep blijft doorgaans binnen de lijntjes en eindigt in ieder geval niet in babynekjes. We gaan binnenkort maar eens wisselen.


Ik kan nu trouwens wel goed verantwoorden dat er echt nog een extra doek moet komen. Wat als deze vervangende doek ook vies wordt, dan heb ik toch mooi een probleem!