Op de eerste dag van Pasen hadden alle kuikens van de schoonouders zich verzameld bij hen thuis. Ene feestje opzich. De kleuterzoon en peuterdochter vinden het heerlijk om met hun oudere nichtjes te spelen en het is superleuk om te zien hoe leuk de aanzienlijk oudere meiden met hun kleine neefje en nichtje omgaan.


Natuurlijk werden er eieren verstopt en gezocht. Ons oudste kuikentje was welhaast extatisch toen hij ontdekte dat er ook chocoladehazen te verdelen vielen.

De paashaas heeft zichzelf daarboven neergezet!!

Riep hij zeer gelukkig. En tot mijn vreugde vergat hij het bestaan van het beest nadat bij de oren had opgegeten. Na een heerlijke paaslunch ging de hele familie (minus mijzelf, ik speelde kraamvrouw, en de schoonvader, die deed de afwas) op pad voor een wandeling.

Na deze vermoeiende exercitie kwam het jongste nichtje gezellig even kletsen. Het is gewoon vertederend om te zien hoe blij ze is met ons allerjongste kuikentje. Waar mogelijk komt ze aaien, kusjes geven en vooral heel verliefd kijken naar de babydochter. Ze stelt de leukste vragen en is zo ontzettend lief voor haar nieuwe nichtje.

De kleuterzoon en peuterdochter hadden ook bepaald niet te klagen over te weinig aandacht. Ze overtuigden hun oudste nichtje om het hele boek van de leeuwenkoning voor te lezen. Ik geloof dat ze daarmee de enige was die de kleuterzoon langer dan vijf minuten op één plek wist te houden.


Mooi om te zien, al die kuikens bij elkaar en hun interactie.