Ergens vorig jaar zijn we actief begonnen met het project ‘leren fietsen‘ van de kleuterzoon. Het ging al vrij snel vrij goed, maar er ging wel wat tijd overheen voor hij zeker genoeg was om ook echt wat afstanden af te kunnen leggen.

Sinds een ruime maand heeft hij het trucje van het opstappen en remmen echter goed door en kan hij zonder al te veel moeite naar school fietsen. Hij doet dit nog altijd op zijn coole infentofiets. En hoewel die natuurlijk helemaal te gek is, heeft het ding ook zijn nadelen. Zo is hij nogal zwaar, inmiddels flink te klein en is het een single speed (wat inhoudt dat er geen terugtraprem op zit en de trappers draaien zodra de fiets in beweging komt).

Het fietsje was zeer geschikt om op te leren fietsen, maar het is nu eigenlijk tijd voor een ander exemplaar. We twijfelen echter nog wat over de maat. Een 16 inch fietsje lijkt logisch, daarmee kan de kleuterzoon gemakkelijk bij de grond. In een fietsenwinkel kregen we het advies nog een paar maanden te wachten en dan voor een 20 inch te gaan. Lastige keuze, want eigenlijk moet er nu een fiets komen.

We bedachten om dan op de vrijmarkt volgende week een klein fietsje te scoren en dan later voor een 20 inch model te gaan. Tot we hem bij opa en oma op een fiets zette. Daar stond nog een oud 20 inch exemplaar en de kleuterzoon fietste er zo op weg. En hij ging ook nog eens hartstikke hard. Alleen had hij inderdaad wat moeite om bij de grond te komen.

Wat we nu gaan doen weet ik derhalve nog niet. Maar ik vind mijn kleuter wel erg stoer!

img_1100