Koningsdag. Het leidde hier tot aardige gesprekken. De kleuterzoon wilde eerst wel eens weten wie de koning dan was. Vervolgens vond hij dat Willem-Alexander er niet zo koninklijk uitzag. En hij vroeg zich af of we niet eens naar hem toe konden gaan. ‘Moeten we dan met de trein?’ Hij besloot met de mededeling dat hij zelf koning wilde worden later, maar brandweerman was ook goed.

Na deze conversatie en het ontbijt gingen we naar de Oranjemarkt in Veldhoven. Dit jaar helaas voor het laatst op de huidige locatie, dus we moesten er nog maar een keer heen, ondanks het weer. En we zochten een fiets voor de kleuterzoon.


Die fiets hebben we niet gevonden, wel heel veel, vergeef me, oude zooi. Ik slaagde bijna in de missie niets mee naar huis te nemen, maar toen bood iemand de plastic beestjes gratis aan. De kleuterzoon en peuterdochter scoorden tot hun vreugde een leeuw, tijger en giraf en ik faalde jammerlijk.

Behalve het struinen over de rommelmarkt aten we ook nog kibbeling, sprongen de oudste twee in een springkasteel, bestormde de kleuterzoon een springstormbaan, en dansten we op de muziek van verschillende muziekgroepjes. Helemaal leuk dus.


Helaas wierp het weer wel wat roet in het eten. De eerste bui die over ons heen kwam, was nog wel overkomelijk. Toen het voor de tweede keer begon te regenen, hield het langer aan dan leuk was voor met name de peuterdochter. Fietsen als het regent is ook koude bedoening. Eenmaal thuis waren daar gelukkig een douche, een deken en (warme) chocolademelk.