Het was nog steeds warm. Het was eigenlijk alleen maar warmer geworden. Als ik de man mag geloven werden er op donderdag zelfs allerlei warmterecords gevestigd, maar ik heb dat zelf niet meegekregen. Ik was druk. Met zo weinig mogelijk doen.

Toen de mannen vertrokken waren naar werk en school (met airco!), trok ik mijzelf en de meisjes zo weinig mogelijk kleren aan. Met de babydochter had ik wel medelijden hoor, zo’n broeiende luier lijkt me echt niet zo fijn, maar ja, hem uitlaten is ook niet echt een optie.

Het was zelfs voor mij als eeuwig dragende mamma wat warm om een baby op mijn buik te hebben. Ook voor de babydochter leek het me wel prettig om even niet tegen iemand aan geplakt te zitten. Vandaar dat ik, jawel, de kinderwagen er maar eens bij pakte. 

Geloof het of niet, maar we hebben dus zo’n ding en hij wordt nog veel gebruikt ook. Meestal staat hij is de buggystand, de kleuterzoon en peuterdochter kunnen er allebei heerlijk in slapen. We hebben dus ook een babydeel en dat kon mooi deel uitmaken van ons hitteplan.

Terwijl de peuterdochter wat speelde en we daarna doorliepen naar bakker en supermarkt lag de babydochter lekker te kijken en viel tot mijn verbazing zelfs in slaap. Dat hebben de oudste twee nooit voor elkaar gekregen, ik wist niet zo goed wat me overkwam. Handig was het wel, de peuterdochter was toen we om half elf thuiskwamen alweer klaar met buitenspelen en vermaakte zich vanaf toen binnen.

Binnen was het met 32,5 graden dan ook betrekkelijk koel. Het volgende onderdeel van het hitteplan was derhalve ‘niet bewegen’ en ‘veel drinken’. Zo halverwege de middag moest de kleuterzoon worden opgehaald. Om het tempo te bevorderen ging dat toch al dragende, vooral voor mijzelf nogal warm. De babydochter vond het wel gezellig en viel op de terugweg zelfs in slaap.

Als ik de weerberichten mag geloven, is het warmste deel geweest. Da’s mooi, dan kunnen de hitteplannen weer in de kast en wij weer gewoon lekker buitenspelen.

Blije peuter en slapende baby