Er was weer sprake van een eerste keer hoor. Het schooljaar loopt zo langzamerhand ten einde en het werd tijd voor de jaarlijkse schoolreis. Zelf heb leuke herinneringen aan de schoolreisjes, en ik zag het dan ook wel zitten voor de kleuterzoon.

Het werd een all-inclusive reisje naar speelboerderij de Hooiberg, er hoefde dus geen eten mee. Slim, want dat scheelt me toch een troep in de bus en veel gedoe met snoepende kleuters. Uiteraard stond ik er de avond tevoren niet bij stil en vandaar dat de kleuterzoon bij het ontbijt zijn met liefde gevulde broodtrommel leeg at.

Eenmaal afgeleverd in de klas ging ik natuurlijk zwaaien bij de bus. De kleuterzoon was blij verrast en zwaaide enthousiast terug. Nadat de hele handel in de bus was geladen begonnen langzaam foto’s binnen te druppelen gemaakt door de hulpmamma’s die mee waren. Zo krijg je toch nog een beetje mee wat er op zo’n dag gebeurt. Heel leuk!

Onderweg en lekker eten.

Springkussens zijn tof.


De kleuterzoon en zijn rupsenklas hebben een heerlijke dag gehad*. Er is eindeloos gespeeld en gesprongen, ze aten frietjes en een ijsje en rond half drie kwamen er heel veel compleet afgepeigerde kleuters de bus uitrollen. Dat lijkt me een goed teken.

Best handig om het reisje op een vrijdag te plannen. De kleuterzoon is thuis op de bank geploft en was niet voornemens daar weer af te komen. Het weekend kan mooi gebruikt worden om weer een beetje op te laden.

Met Sam op de bank


* alle credits trouwens naar de rupsenjuf. Zij voorzag dat het gebeuren wel eens wat overweldigend kon zijn voor mijn wat prikkelgevoelige kleuter. Ze nam in alle drukte de tijd om hem even wegwijs te maken. Ik werd er blij van.