Op veel plekken in het land is de vakantie al begonnen. Hier in het zuiden zijn we dit jaar laat, wij doen nog een weekje school. Voor ons de eerste laatste week en ik ben benieuwd hoe het zal gaan.

De kleuterzoon is allereerst, op zijn zachtst gezegd, aan vakantie toe. Het jochie is hartstikke moe en slecht slapen door warmte en af en toe een verdwaalde mug draagt daar niet aan bij.

Verder is er op school uiteraard van alles aan de hand. Maandag is er een afsluitende spelletjesdag, op woensdag wordt er in de formatie van volgend jaar geoefend, op donderdag mag de kleuterzoon in het kader van zijn aanstaande verjaardag trakteren en op vrijdag is dan echt de laatste dag, die gelukkig lekker vroeg afgelopen is.

De kleuterzoon gaat naar groep twee en geheel tegen de normale gang van zaken in, gaat hij van klas wisselen. Derhalve zal de komende week de laatste week zijn in zijn rupsenklas met zijn rupsenjuf. En hoewel hij het prima vindt volgend jaar een bij te worden, moest hij toch wel even slikken bij het idee afscheid te gaan nemen.

Voor mij is er werk aan de winkel. Er moet natuurlijk iets met die traktaties (ik denk aan bekertjes fruit en een watermeloenmonster) en eigenlijk toch ook wel iets met bedankjes voor de juf en de klassenmoeders (daarvoor wacht ik nog op inspiratie).

Nog even aan de bak dus, en daarna uitgebreid in de chillmodus. Ik zie het wel zitten.

Foto: de kleuterzoon in de ontdekmodus