De twee oudsten sliepen uit, later bleek trouwens dat de kleuterzoon zich entertainde met filmpjes op de iPad, dus ik had rustig de tijd om de social media te bekijken. Al vrij snel kwam ik langs een filmpje van Sire:

Mooi, dacht ik daarbij, blogvoer. En richtte me op de inmiddels gearriveerde kleuterzoon.

Aan het eind van de dag bleek dat ik bepaald niet de enige was met een mening over deze campagne. Heel veel mensen waren gestruikeld over de grove generalisaties en welhaast tenenkrommende aannames.

De grap is, dat ik dit een prima filmpje had gevonden als het gewoon over kinderen ging. Want waarom zouden jongens meer jongen moeten zijn? Kinderen moeten hooguit meer kind zijn. Wat maakt het nou uit of we het over jongens en meisjes hebben, iedereen moet de ruimte krijgen die hij of zij nodig heeft. Daar moeten we onze jongen/meisje tunnelvisie juist helemaal niet overheen leggen.

De man en ik hadden nog verhitte discussie over het onderwerp, maar uiteindelijk waren we het geloof ik bijna eens. Hij vond het hele gebeuren wel vermakelijk:

Desondanks wil ik de onverwoestbare broek wel proberen. Kunnen we hem mooi doorschuiven naar de jongere zusjes.

Foto: aan het klooien met de kinderwagen