De R is alweer bijna in de maand en dus dacht het universum er goed aan te doen om het snot maar weer eens zijn intrede te laten doen.

Het is grappig hoe snel een mens vergeet hoe irritant dat gesnotter is voor die hele kleintjes. Niet heel vreselijk, wel sneu. Maar om het eens van de positieve kant te bekijken; het is wel goed voor de weerstand.

En ergens denk ik, beter nu dan in de winter. Het lijkt me zomaar makkelijker om virussen te bestrijden met een beetje hulp van het zonnetje en gezonde buitenlucht. Bijkomend voordeel is dat een deel van de snottebellen niet op de bank maar in het gras terechtkomen.

De man was ook gelukkig met de timing. Want, zo snifde hij, beter nu dan vlak voor de marathon. En daar zit natuurlijk wat in.

Ik neem het maar gewoon voor lief. Bij kleine kinderen komt nu eenmaal veel gesnotter kijken en over een jaar of vier wordt het vast en zeker eindelijk minder. Ik ben benieuwd of de kleuterzoon en ik de dans deze keer ontspringen, maar ik vermoed dat dat wishful thinking is. 

Gezondheid!

Foto: frisgewassen snotbaby ?