Met het eindigen van de zomervakantie hier in regio zuid gaan we schoorvoetend weer over tot de orde van de dag. Met de tropische temperaturen van het moment zou je in vakantiesferen blijven, maar op maandagochtend werkten wij vrouwen de mannen weer ouderwets vroeg de deur uit.

Dat op tijd de deur uitmoeten van de kleuterzoon heb ik niet gemist de afgelopen weken. Het is gewoon fijner om de tijd aan jezelf te hebben. Aan de andere kant is het gewone ritme ergens ook wel weer lekker.

De kleuterzoon gaat zijn groep 2 als bij ? doorbrengen en begon derhalve in een nieuwe klas. Een klein beetje spannend was dat wel, maar het is uitstekend gegaan als ik hem en zijn bijenjuf goed begrepen heb.

Eenmaal uit school had meneer zelfs nog zin om met een vriendje te spelen, hoewel hij zijn babyzusje toch ook wel gemist had. Na nog een rondje spelen, belandde alle drie de kids gezellig voor de tv. Of ik het nou heel verantwoord vind weet ik eigenlijk niet, maar het leverde wel een fraai plaatje op.

De kop is er weer af dus. Hoe waren jullie eerste schooldagen?