Zondag fietsdag. Het was immers, wederom, stralend weer. Echt zo fijn, deze ‘Indian summer’, zoals de man het formuleert. We genieten er van, want voor je het weet is het opeens herfst. En ja, dat heeft ook haar charmes, maar ik prefereer toch dit soort nazomerdagen.

We fietsten maar weer eens richting de zogenaamde zaligheden, er was namelijk iets te doen in Eersel. Men organiseerde daar de Parelrun, die vervolgens weer deel uitmaakte van het evenement Eersel beweegt. Nu is dat, zonder af te willen doen aan het evenement, op zich geen megahappening, maar er deden wat collega-hardlopers van de man mee en een mens moet toch een doel hebben.

De hele run hebben we nooit gehaald. Dat is voor ons rasechte avondmensen in het weekend schier onmogelijk. Maar we kletsten even gezellig met de collega-hardlopers, de kindjes sprongen op een springkussen, de peuterdochter maakte een schilderij en we aten een ijsje.

De man raakte ook nog buitengewoon geïnspireerd. Op de fitboulevard vertelde men hem bij Loop & Leef van alles over voeding en sport. Hij leerde over het beperken van koolhydraten, en juist wel eten van eiwitten en vetten. Eenmaal thuis bakte hij spontaan een allerheerlijkst koolhydraatarm notenbrood.

Nu heeft hij bedacht dat we maar eens wat moeten wijzigen in ons eetpatroon. Ik kan dat alleen maar ondersteunen want, let’s face it, er mogen bij deze mamma nog wel wat kilo’s verdwijnen. We gaan er dus maar mee aan de slag. Ik rende zondagavond van schrik ook meteen maar een rondje.