Het thema van de gestarte Kinderboekenweek is gruwelijk eng. Ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik daar van moet vinden. Er zijn eindeloos veel thema’s denkbaar, en dan verzint een commissie met verstand van kinderen* dat het thema wel eens gruwelijk eng kan worden. Want laten we eens lekker wat spanning die kinderleventjes binnenfietsen.

Die Kinderboekenweek en het bijbehorende thema, daar konden we niet echt omheen. Niet alleen wordt er op school uiteraard uitgebreid aandacht besteed aan het hele concept boek, daarnaast is het thema op school er de komende weken zelfs aangekoppeld.

Nu kun je gelukkig alle kanten op met zoiets. Zo kun je bij gruwelijk enge dingen mooi je angsten overwinnen of dapper zijn, maar je kunt ook oefenen met het benoemen van emoties. Toch is mijn eerste associatie bij gruwelijk eng iets met de stuipen op het lijf jagen. Ik hoop maar dat dat achterwege blijft.

In het kader van diezelfde Kinderboekenweek is het op het ogenblik wel leuk boeken scoren. Ik kocht twee grappige prenten/voorleesboekjes en het zeer bekende ‘De griezels’ van Roald Dahl. Dat alles voor een euro of vijftien en met boekenweekgeschenk. We kunnen weer vooruit.

* zo stel ik me dat tenminste voor. Het lijkt me zomaar logisch dat zo’n thema niet door één persoon uit de mouw wordt geschud en ik mag hopen dat de mensen die er over gaan enig inzicht hebben in het leven van kinderen.