Zo, wij zijn gewoon alvast een beetje begonnen met kerst. Een feestje kan niet lang genoeg duren toch? Inmiddels bijna traditiegetrouw ‘vierden’ we mijn verjaardag een beetje met mijn ouders.

Wegens alle kerstperikelen doe ik er meestal weinig aan, maar mijn ouders komen vaak wel gezellig langs. Dit jaar draaiden we het om, na het werken en eten van zelfgemaakte perentaart stapten wij ’s avonds in de trein richting Uitgeest. Met een grote koffer, want we blijven een paar dagen om daarna door te reizen naar de schoonouders.

Vandaar dat ik om elf uur ’s avonds nog een cadeautje uitpakte en de peuterdochter warme chocolademelk dronk. Met recht een feestje. De kleuterzoon heeft van de transfer van trein naar bed weinig meegekregen. Ideaal. Met als gevolg dat hij wel gewoon vroeg wakker was.

De man heeft daar een mooie weekendoplossing voor gevonden. Hij verplaatst zijn bed gewoon naar de woonkamer. Zo kan de kleuter tv kijken en hijzelf nog even slapen. Het leverde weer een leuk plaatje op.

Heb een goed pre-kerstweekend!